Biografie

Welkom op mijn website,

Ik ben Rob Pluijm in Nijmegen (1966) geboren, en opgegroeid.

Fotografie begon al vroeg in mijn leven een belangrijke rol te spelen, op 7 jarige leeftijd kreeg ik van mijn ouders mijn eerste camera cadeau. De fascinatie voor beeld lijkt er altijd geweest te zijn en loopt als een rode draad door mijn leven. In 1989 ging ik aan de slag als verkoper en fotograaf in een fotozaak.

Na het behalen van mijn vakdiploma en het opdoen van veel ervaring, start ik in 1998 met mijn fotostudio in Ravenstein. Hier heb ik mij de laatste 10 jaar steeds meer heb toegelegd op specialisatie binnen de portretfotografie.

De schilderachtige sfeer met donkere achtergrond waaruit de geportretteerde met zijn karaktereigenschappen naar voren lijkt te komen is hierbij het meest typerend voor mijn stijl.

Ik werk zowel voor particulieren als ook voor het bedrijfsleven, voor deze laatste categorie werk ik ook vaak op locatie, binnen het bedrijf.

Ik blijf mezelf uitdagen om het kwaliteitsniveau op een zo hoog mogelijk peil te krijgen, hiervoor doe ik graag mee aan diversen wedstrijden.

Enkele prijzen en kwalificaties heb ik hiervoor mogen ontvangen, maar belangrijker nog dan deze prijzen is het feit dat ik me op deze manier als fotograaf en als mens kan blijven ontwikkelen.

 

  • 2007 winnaar DIPP Gold award portret.
  • 2011 Nominatie portret-award
  • 2013 Gekwalificeerd als “Silvermaster”binnen de MPN
  • 2013 Winnaar best portfolio MPN
  • 2014 Winnaar best portfolio Professional imaging
  • 2015 Imaginem award bij de MPN

 

110359 lg QEP RGB

MPNDIA